מאגרי מידע
ארכאולוגיה של תקופת הברונזה
האכדי של עולם הפסחא והים התיכון
AEMW הוא פרויקט מתמשך שמטרתו להפגיש בין מהדורות למטציה ניתנות לחיפוש ותרגומים של טקסטים ארכיוניים שנכתבו בכתב יתדות אכדי ממגוון רחב של אתרים במזרח הים התיכון.
המהדורה המקוונת של מכתבי עמארנה שמה לה למטרה להפוך תעתיקים, תרגומים ומילון מונחים של המכתבים והטקסטים המנהליים לזמינים הן לחוקרים והן לציבור הרחב. בשלב זה, הפרויקט כולל 218 טקסטים. מספר זה מייצג את ההתכתבות אל ומלכי הלקוחות של מצרים בלבנט, למעט המכתבים שנשלחו מפניקיה. בעדכון הבא שלנו, נוסיף את המכתבים מפניקיה. בעדכון הסופי שלנו, נוסיף את ההתכתבויות אל וממנה "המעצמות הגדולות" וכן את הטקסטים האדמיניסטרטיביים הקשורים להתכתבות זו.
מסד הנתונים המקוון של ה-"Bulletin Amphorologique" מ-Revue des études grecques
בהתבסס על הנמלים העתיקים והערים הפעילות ואזרחי הים התיכון, ייתכן שיתחיל המיפוי, הרישום והבלטה של הזהות התרבותית המקומית. במקביל, ניתן לשפר את שימור הים ושמירה על השלום. הים, המחלק ומאחד, הוא הנושא והבסיס לשינויי האקלים. מכיוון שהנמלים והערים העתיקות של הים התיכון הם הגורמים הבסיסיים לפעילויות שמבצעים האזרחים הפעילים, האחרונים, אם הם קשורים ומשתפים פעולה, עשויים להתחיל את החזרה והתקומה כעת.
בהתבסס על שותפות עם המשימה הארכיאולוגית של Ebla, פרויקט Ebla Digital Archives [EbDA] נועד לספק מהדורה דיגיטלית של כל קורפוס הטקסטים של Ebla. הוא כולל את כל המסמכים שפורסמו עד כה בסדרת ARET ("Archivi Reali di Ebla - Testi") וכן במונוגרפיות וכתבי עת אחרים.
פרויקט CNR-ISMA שמטרתו הפקת מסד נתונים משולב של מסמכי Linear B, במטרה סופית לספק לחוקרים ולכל המתעניינים בעולם המיקני מהדורה מעודכנת של מסמכי Linear B, יחד עם חדש סט כלי חיפוש. טקסטים בודדים מסופקים עם תמלולים, מכשירים קריטיים, תצלומים וכן, במידת האפשר, עם כל המידע הרלוונטי על נקודות מוצא, סופרים, כרונולוגיות, מספרי מלאי ומקומות שימור. ניתן לחפש במאגר הנתונים לפי סדרות של מסמכים, רצפי הברות, לוגוגרמות, סופרים ונקודות מוצא, בעוד שתוצאות החיפוש יכולות להיות מוצגות הן כרשימות טקסטים והן כמפות אינטראקטיביות.
פרויקט מתמשך של Dipartimento di Studi Asiatici, Università degli Studi di Napoli "L'Orientale". הוא הגה ובוצע על ידי ד"ר פרנצ'סקו די פיליפו, בפיקוחו של פרופ' קרלו זקאגניני, ובתמיכה כספית של משרד האוניברסיטה והמחקר האיטלקי (MIUR). הפרויקט נהנה גם מעבודתו החלוצית של ד"ר סטפנו באסטי (תלמידו לשעבר של פרופ' קרלו זקאגניני באוניברסיטת בולוניה), שבסוף שנות ה-80 ביצע קידוד מקיף של קורפוס האמר.
מטרת האטלס המיקני היא לספק זוגות לט/לון מדויקים לאתרי תקופת הברונזה במרכז ובמזרח הים התיכון. הדגש של האטלס הוא על תקופת הברונזה היוונית המאוחרת (המיקנית) אם כי האטלס כן כולל אתרים הקשורים לברונזה הקדומה, הברונזה התיכונה, התת-מיקניית והגיאומטרית. כיום ישנם יותר מ-4300 אתרים בעלי שם וממוקם באטלס.