top of page

מאגרי מידע

ארכאולוגיה של תקופת הברזל

 

אמפוראוס

מסד הנתונים המקוון של ה-"Bulletin Amphorologique" מ-Revue des études grecques

נמלים עתיקים בים התיכון

בהתבסס על הנמלים העתיקים והערים הפעילות ואזרחי הים התיכון, ייתכן שיתחיל המיפוי, הרישום והבלטה של הזהות התרבותית המקומית. במקביל, ניתן לשפר את שימור הים ושמירה על השלום. הים, המחלק ומאחד, הוא הנושא והבסיס לשינויי האקלים. מכיוון שהנמלים והערים העתיקות של הים התיכון הם הגורמים הבסיסיים לפעילויות שמבצעים האזרחים הפעילים, האחרונים, אם הם קשורים ומשתפים פעולה, עשויים להתחיל את החזרה והתקומה כעת.

האטלס הארכיאולוגי הדיגיטלי של ארץ הקודש

The Digital Archaeological Atlas of the Holy Land (DAAHL) is an international project that brings together experts in information technology including Geographic Information Systems (GIS) and the archaeology of the Holy Land (modern Israel, Palestine, Jordan, southern Lebanon, Syria and the חצי האי סיני) כדי ליצור את האטלס הדיגיטלי המקוון הראשון של האזור המקודש לשלוש הדתות המונותאיסטיות הגדולות - יהדות, נצרות ואיסלאם. באמצעות הכוח של מערכות מידע מרחביות כמו גוגל מפות ו-Google Earth, GIS, עשרות אלפי האתרים הארכיאולוגיים המתועדים באזור - מהתקופות הפרהיסטוריות הנידחות ועד תחילת המאה ה-20 - יוכנסו למאגר מידע מקיף יחד עם האתר מפות, תצלומים וחפצים. התוכן ההיסטורי והארכיאולוגי לפרויקט זה יפותח על ידי צוות של למעלה מ-30 חוקרים בינלאומיים הפועלים באזור, שיסייעו לספק את הנתונים המשמשים ליצירת האטלס. אתר זה ותכניו ישמשו כאב-טיפוס "צומת ידע" של רשת אטלס ארכיאולוגי דיגיטלית מקיפה יותר לאזור הים התיכון.

ביבליוגרפיה ניאו-אסורית

ממומן על ידי קרן המדע האוסטרית (FWF) מענק S 10802-G18 (פרויקט מחקר "משקי בית מלכותיים במילניום הראשון לפני הספירה במסופוטמיה", חלק מרשת המחקר הלאומית "Imperium and Officium: Comparative Studies in Ancient Bureaucracy and Officialdom"). תקופה מרץ 2009-פברואר 2015.

 
bottom of page