מאגרי מידע
אשורולוגיה
טקסטים ארכיוניים של האימפריה האשורית (ATAE)
מאגדת מהדורות ותרגומים של טקסטים ארכיוניים מאתרים שונים באימפריה האשורית ושואפת להיות גרסה מורחבת ומעודכנת של ארכיון המדינה של אשור באינטרנט (SAAo) קורפוס, שיזם בשנת 2007 רדנר מאוניברסיטת קולג' בלונדון, עם נתוני מורשת שסופקו על ידי Simo Parpola (הלסינקי).
ארכיון הדוחות הארכיאולוגיים של מסופוטמיה (AMAR)
האוסף נמצא בפיתוח כחלק ממענק תוכנית מורשת תרבות עיראק. פרויקט מורשת תרבות עיראק (ICHP) הוקם בשנת 2008 באמצעות מענק משגרירות ארה"ב בגדד. משרד התרבות בשגרירות מפקח על הפרויקט. International Relief and Development (IRD), ארגון לא ממשלתי מבוסס ארה"ב, מיישם את הפרויקט עבור השגרירות. מטרת פרויקט AMAR היא לבצע דיגיטציה של 500 דוחות אתרים ארכיאולוגיים המתארים חפירות ארכיאולוגיות הן בעיראק והן באזורים הסמוכים לה (טורקיה, סוריה, איראן והמפרץ).
הספרייה שהייתה שייכת פעם לאשורבניפל, מלך אשור (668-630 לפנה"ס לערך), היא אחת התגליות הארכיאולוגיות המדהימות והמרתקות ביותר שנעשו אי פעם. יותר מ-30,000 לוחות חרס הנושאים כתובות בכתב יתדות נחפרו על ידי המוזיאון הבריטי בין שנות ה-50 ל-1930 באתר של הבירה הקיסרית, נינוה. בימיו זה היה האוסף הגדול והרחב ביותר של טקסטים עד כה. גילויו פתח לרווחה את הדלתות להבנתנו את מסופוטמיה העתיקה.
הדפסות מקדימות של ספרייה דיגיטלית של כתב יתדות
CDLI שמחה להציג כאן את תוצאות המחקרים שנמצאים בתהליך שהוגשו, להכללה בסדרת טרום-דפוס בהנחיית הפרויקט, על ידי מומחים בתחומים הקשורים לאשורולוגיה וארכיאולוגיה של המזרח הקדום. אנו צופים שמאמרים אלה בצורתם הסופית יהיו זמינים בסופו של דבר בכתבי עת (במקרים מסוימים שלנו) או בכרכים ערוכים; או יישאר, לפי העדפת המחברים, לא פורסם במובן הפורמלי, כך שזה עשוי להיות מקום סופי לעבודה שאחרת עשויה להישאר ללא תשומת לב בשטח. מחברים המעוניינים להגיש תרומות ל-CDLP צריכים להיות מודעים באופן כללי למדיניות העריכה של כתבי העת CDLJ & CDLB ; בעוד שהגשות באנגלית עדיפות, CDLP, עם זאת, מקבלת הדפסות מקדימות בשפות העיקריות האחרות של תקשורת אקדמית
פרויקט מתמשך של Dipartimento di Studi Asiatici, Università degli Studi di Napoli "L'Orientale". הוא הגה ובוצע על ידי ד"ר פרנצ'סקו די פיליפו, בפיקוחו של פרופ' קרלו זקאגניני, ובתמיכה כספית של משרד האוניברסיטה והמחקר האיטלקי (MIUR). הפרויקט נהנה גם מעבודתו החלוצית של ד"ר סטפנו באסטי (תלמידו לשעבר של פרופ' קרלו זקאגניני באוניברסיטת בולוניה), שבסוף שנות ה-80 ביצע קידוד מקיף של קורפוס האמר.
ממומן על ידי קרן המדע האוסטרית (FWF) מענק S 10802-G18 (פרויקט מחקר "משקי בית מלכותיים במילניום הראשון לפני הספירה במסופוטמיה", חלק מרשת המחקר הלאומית "Imperium and Officium: Comparative Studies in Ancient Bureaucracy and Officialdom"). תקופה מרץ 2009-פברואר 2015.
פרויקט הכתובות המלכותיות של בבל באינטרנט (RIBo).
פרויקט משנה של פרויקט הכתובות הרשמיות של המזרח התיכון בעתיקות (OIMEA), הוא לפרסם במקום אחד מהדורות נגישות ומוסרות (למטה) בקלות של כל הכתובות המלכותיות האכדיות והשומריות הידועות מבבל אשר הורכבו בין 1157 לפנה"ס ו-64 לפנה"ס. התכנים של RIBo מחולקים למספר תת-פרויקטים, בדרך כלל לפי "שושלת" או תקופה. המספור ה"שושלתי" עוקב אחר הפרסומים של הכתובות המלכותיות של מסופוטמיה, תקופות בבל (RIMB) של פרויקט הכתובות המלכותיות של מסופוטמיה (RIM) שהופסק כעת.
הכתובות המלכותיות של התקופה הניאו-אשורית
טקסטים רבים שהוזמנו מלכותית חוברו בין השנים 744 לפנה"ס עד 609 לפנה"ס, תקופה שבמהלכה הפכה אשור למעצמה השלטת בדרום מערב אסיה. שמונה מאות חמישים עד תשע מאות כתובות כאלה ידועות היום. פרויקט הכתובות המלכותיות של התקופה הניאו-אסורית (RINAP), בניהולו של פרופסור גרנט פריים מאוניברסיטת פנסילבניה, יפרסם בדפוס ובאינטרנט את כל הכתובות המלכותיות הידועות שנוספו בתקופת שלטונם של מלכי אשור טיגלת'. -פילסר השלישי (744–727 לפנה"ס), שלמנסר החמישי (726–722 לפנה"ס), סרגון השני (721–705 לפנה"ס), סנחריב (704–681 לפנה"ס), אסרחדון (680–669 לפנה"ס), אשורבניפל (668–בערך. 631 לפנה"ס), אששור-אטל-אילאני (בערך 631–627/626 לפנה"ס), Sîn-šumu-līšir (627/626 לפנה"ס), Sîn-šarra-iškun (627/626–612 לפנה"ס), ו-Ašhur-uballiṭ II (611–609 לפנה"ס), שליטים שמעשיהם נרשמו גם בתנ"ך ובכמה מקורות קלאסיים. הטקסטים הבודדים נעים בין תוויות קצרות של שורה אחת ועד כתובות ארוכות ומפורטות עם למעלה מ-1200 שורות (4000 מילים) של טקסט.
הפרויקט TCMA (Text Corpus of Middle Assyrian) מבקש לספק תעתיקים מקוונים, תרגומים והפניות ביבליוגרפיות למסמכים מינהליים אשוריים תיכוניים. המטרה היא לספק בסופו של דבר מהדורות של כל המסמכים המנהליים.
מסד נתונים איקונוגרפי של מכון ורבורג
אוסף עשיר וצומח של נתונים איקונוגרפיים ותמונות מרחבי העולם ומתקופות שונות.